Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona recupera per a l’ús exclusiu de vianants un camí històric que havia quedat impracticable

Solsona recupera per a l’ús exclusiu de vianants un camí històric que havia quedat impracticable

S’arranja prop de 400 metres quadrats del camí comprès entre les cases de Cal Grasset i Cal Bepis

L’Ajuntament de Solsona ha finalitzat els treballs de recuperació i arranjament d’un tram d’un camí històric de titularitat municipal que, amb el pas del temps,  havia quedat impracticable i, a efectes pràctics, tancat dins d’una finca privada. Es tracta de prop de 400 metres quadrats del camí comprès entre la casa de Cal Grasset i la de Cal Bepis, a la partida de Sant Honorat, que s’ha condicionat per a l’ús exclusiu de vianants.

Tot i que inicialment des dels serveis tècnics municipals s’havia redactat un projecte per ampliar el vial fins als tres metres i mig d’amplada i fer-lo transitable per als vehicles, “els veïns de la zona van demanar la modificació del projecte per mantenir la tipologia històrica del camí, que era només per a vianants”, explica la regidora d’Urbanisme, Rosó Barrera, que aquest dimarts ha visitat la zona per comprovar-ne el resultat de la intervenció. Per això l’amplada final és d’entre un metre i mig i dos metres en el tram comprès entre les dues cases.

Aquest vial que ara es posa en valor, situat a la banda dreta de la carretera Lv-4241, era utilitzat pels veïns de la zona per accedir a la ciutat a peu. L’actuació també haurà permès recuperar un enllaç alternatiu amb la ruta fins al serrat de Sant Bartomeu. 

L’actuació ha consistit a reperfilar i compactar el vial existent amb motoanivelladora i estendre-hi grava i tot-u. Les obres, executades per l’empresa Solsona V. J. 2005, han tingut un cost de 7.000 euros i s’han finançat amb recursos propis de l’Ajuntament i una subvenció de 4.180 euros de la Diputació de Lleida en el marc del Pla de manteniment de camins de titularitat municipal.  

l marge del projecte, ara falten algunes actuacions que assumirà la brigada municipal, com la senyalització per prohibir-hi el trànsit rodat; la col·locació d’una tanca de fusta de protecció per salvar un marge i el desplaçament d’una porta metàl·lica d’entrada a la finca privada de Cal Grasset. Així mateix, per donar continuïtat al camí, caldrà treure una altra porta metàl·lica i realitzar alguns treballs de desbrossament.

arxivat sota: , ,

Banners