Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona millora el traçat i la senyalització de dues rutes per l’entorn rural

Solsona millora el traçat i la senyalització de dues rutes per l’entorn rural

La de Sant Bartomeu es fa circular amb tornada per la font del Corb i la d’Olius ofereix opció de tornar per corriols i reduir quilòmetres per carretera

Les darreres setmanes, la regidoria de Desenvolupament Local de Solsona ha dut a terme canvis i treballs de millora en la senyalització de les rutes per l’entorn rural del municipi. Concretament, s’ha modificat part del traçat de la ruta de Sant Bartomeu, que de tornada passa ara pel càmping i la font del Corb, i part del d’Olius, ja que es proposa passar per corriols per evitar dos quilòmetres per carretera. Igualment, s’han reposat senyals malmesos i altres que havien desaparegut en els vuit itineraris saludables de l’entorn del municipi.

La tornada de l’itinerari del serrat de Sant Bartomeu deixarà de passar per dins les instal·lacions del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, per evitar confusions (http://solsonaturisme.com/wp-content/uploads/2015/04/Solsona_Sant-Bartomeu.pdf). Quant a la d’Olius, es proposa una ruta circular que potencia els corriols, malgrat que el GR passi per carretera. També s’ha aprofitat el canvi de senyals per desbrossar un tram de corriol.

A la informació disponible al web http://solsonaturisme.com/ca/que-fer/rutes/  els propers dies s’actualitzarà el mapa amb totes les rutes i el díptic de la d’Olius. Tots els tracks es poden consultar ja al Wikiloc de @solsonaturisme. Aquestes intervencions de millora han estat sufragades pel Patronat de Turisme del Solsonès, en la major part amb subvencions de la Diputació de Lleida, i la regidoria de Desenvolupament Local.

Les rutes per fer a peu, totes de dificultat baixa i aptes per a tota la família, són una oferta de lleure per a la ciutadania i els visitants que permet gaudir de l’entorn natural en paratges conformats per boscos, camps, cases de pagès, ermites i esglésies d’alt valor patrimonial i parets de pedra.

Banners