Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Les obres de la plaça del Camp comportaran afectacions a la mobilitat durant tres mesos

Les obres de la plaça del Camp comportaran afectacions a la mobilitat durant tres mesos

Els treballs previs d’enderroc començaran la setmana del 12 de setembre i els de remodelació, el dia 26

Just passat la Festa Major, la setmana del 12 de setembre, començaran els treballs previs a la remodelació del paviment de la plaça del Camp de Solsona, que comportaran afectacions a la mobilitat. Les obres tenen una durada prevista de tres mesos, fins a mitjan mes de desembre, període durant el qual se suprimiran les places d’estacionament al voltant de la plaça, es tancarà al trànsit rodat el tram de carrer de davant l’escola Arrels i s’habilitarà un doble sentit de circulació al vial que connecta al passeig amb la carretera de Torà. Així ho van avançar ahir l’alcaldessa, Judit Gisbert, i l’arquitecta municipal Anna Grau a comerciants i veïns de la plaça.     

Els treballs, que s’executen enguany gràcies a la subvenció dels fons europeus Next Generation, consistiran en la reforma de tot el paviment de la plaça, que quedarà a un únic nivell per fer-lo accessible, i de la xarxa de clavegueram. Les obres s’han adjudicat a Estany 2011 per 205.700 euros. L’àmbit d’actuació té una superfície de 1.677 metres quadrats i comprèn estrictament la plaça, sense intervenir en els parcs infantils ni el monument. També es construirà una plataforma elevada que connectarà amb el passeig del Pare Claret. El nou paviment serà de peces de formigó de diferents mides de colors terra i degradats. Així mateix, se substituiran cinc o sis plàtans que es troben en mal estat per arbres d’una altra espècie i es milloraran i ampliaran els escocells amb un plantejament que continua donant protagonisme a l’arbrat. 

En l’exposició de la proposta temporal de mobilitat per obres als responsables dels establiments, ahir al matí, es va posar de manifest la preocupació dels comerciants per l’afectació que suposarà en la fluïdesa del trànsit rodat. La majoria dels assistents van témer la formació d’embussos a l’indret de la pastisseria Camps en les hores d’entrada i sortida de l’escola si no es deixa oberta la circulació a tot el voltant de la plaça.

Per seguretat

L’alcaldessa va subratllar que la proposta de tancament és la que plantegen els tècnics per seguretat, almenys durant els primers quinze dies de treballs de demolició. “Hi haurà molt moviment de camions entrant i sortint tot el dia i amb l’escola i els parcs infantils oberts, no volem intensificar el trànsit en aquest indret, perquè la prioritat és la seguretat”, afirma. Una vegada transcorregut aquest període inicial, Gisbert es compromet a revisar-ho i, si cal, obrir el pas de vehicles a aquest costat de la plaça. Sí que quedaran lliures el pas per a vinents al voltant de la plaça i l’accés als parcs infantils. Paral·lelament, l’Ajuntament també està en converses amb la direcció d’Arrels per consensuar la millor opció per a les entrades i sortides i per a la ubicació de la parada del bus escolar. Pel que fa a la franja on s’acumulen més establiments, s’habilitaran dues zones de càrrega i descàrrega.

També ahir es va convocar els veïns per parlar-los de les obres i la seva repercussió. Tots els veïns podran accedir amb vehicle als garatges. Igualment, els usuaris del punt de recàrrega de vehicles elèctrics podran arribar-hi entrant i sortint pel mateix indret.

Tant a comerciants com a residents se’ls va deixar clar que en un futur s’obrirà un procés participatiu per projectar una actuació més global de tota la zona i en què s’abordarà què es fa amb el monument i com queda l’ordenació definitiva de la mobilitat. Una opció, segons l’alcaldessa, seria tancar al trànsit una part de la plaça per donar més preferència als vianants, una proposta que diversos botiguers no veuen de bons ulls i que caldrà estudiar i valorar des de diferents àmbits.

Entre el 12 i 13 de setembre, la brigada municipal escometrà les obres de retirada de mobiliari urbà i senyalització horitzontal de la nova mobilitat a la calçada i al llarg de la mateixa setmana tancarà la plaça per començar els treballs d’enderroc.

Banners