Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Desenvolupament Local / Cooperació amb altres administracions

Cooperació amb altres administracions

El desenvolupament local d’un territori es defineix en un procés reactivador de l’economia i dinamitzador de les societats locals que, mitjançant l’aprofitament dels recursos endògens existents al territori i la cooperació publicoprivada, té com a objectiu estimular, fomentar i diversificar l’activitat econòmica; crear ocupació, renda i riquesa, i millorar la qualitat de vida i el benestar de les poblacions territorials locals.

1. Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica: 

1.1. Els reptes de la Formació Professional al territori Solcar (2018)

Objectiu: Identificar quins són els factors que influeixen en la decisió dels joves sobre el propi projecte professional,identificar perquè la formació professional no és una opció prou atractiva i, en concret, perquè la demanda del CFGM de manteniment electromecànic no és més elevada, tenint en compte el potencia d’ocupació que té al territori, i definir línies d’acció per revertir aquesta situació.

 Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport al desenvolupament local.

 

 A logos.jpg

 

1.2. Intercanvi d’experiències i coneixements sobre el desenvolupament econòmic local amb els agents públics i privats del territori Solcar (2019)

Objectiu: La creació d’un espai de reflexió conjunta entre el sector públic i privat del territori SolCar, per tal de portar endavant els projectes estratègics de desenvolupament econòmic i ocupacional, i fomentar i consolidar la cooperació entre els agents, amb la inspiració que suposa conèixer l’experiència i els coneixements d’un altre territori en aquest àmbit.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 A logos.jpgFSE_inverteix en el teu futur.JPG

 

2. Programa de projectes innovadors i experimentals (2018):

2.1. Xarxa Interempresarial de proximitat al territori Solcar

Objectiu: Crear una xarxa de relació interempresarial de proximitat, entre les empreses del territori SolCar, que faciliti la cooperació entre elles per generar noves oportunitats de negoci.

2.1.1. Directori d’empreses del territori Solcar: elaboració, disseny i programació d’un directori digital de les empreses i professionals del territori que ofereixen productes o serveis, que faciliti la coneixença mútua per tal que puguin emergir oportunitats de cooperació i de negoci.

2.1.2. Enfortiment de les empreses del territori Solcar: realització de seminaris i assessoraments especialitzats en temes relacionats amb l’activitat dels professionals i de les empreses, per tal d’enfortir les seves capacitats i millorar la seva competitivitat.

2.1.3. Foment i acompanyament de la cooperació interempresarial: trobada de networking de professionals i empreses del territori per tal que es coneguin i puguin identificar oportunitats de cooperació i, a partir de les idees de negoci que sorgeixin, acompanyament mitjançant assessoraments personalitzats, per tal d’analitzar la seva viabilitat i continuïtat, afavorint la seva posada en marxa i el desenvolupament sostingut de la cooperació.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport al desenvolupament local.

A logos.jpg

 

3. Programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local:

3.1. Enfortiment de la cooperació entre Solsona i Cardona en l’àmbit del desenvolupament local i millora de la governança (2015-2019)

Contractació d’una Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local

Objectiu: Promoure la cooperació entre Solsona i Cardona en matèria de desenvolupament local i promoció econòmica. Foment de la cooperació pública-pública i pública-privada en el desenvolupament del pla d'acció.

3.2. Desenvolupament Social del Territori

Contractació d’una agent d’Ocupació i Desenvolupament Local

Objectiu: Executar projectes que impulsin la millora contínua de les condicions de vida de les persones a través de l’ocupació i la qualificació professional, de manera concertada amb els agents econòmics i socials i en l’àmbit de treball de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, a través del pla de treball “Desenvolupament social del territori Solcar”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 
 A logos.jpgFSE_inverteix en el teu futur.JPG
  

4. Projecte Treball als barris:  

L’objectiu és afavorir l’accés de les persones desocupades del nucli antic de Solsona al mercat laboral, a través de programes que milloren la seva formació, capacitats bàsiques, ocupabilitat i, en definitiva, millorar les seves condicions de vida i garantir la cohesió social del territori.

Acció A1-01. Servei Connectem: Acompanyar les persones demandants d’ocupació residents al nucli antic de Solsona en el seu procés d’inserció laboral i donar suport a les empreses del territori que necessiten incorporar nous professionals al seu projecte empresarial. 

L’objectiu principal és el de millorar les condicions de vida de les persones residents al nucli antic de Solsona, tot incrementant les competències professionals de les persones usuàries i afavorint-ne la inserció sociolaboral. Per a la realització d’aquesta acció, en data 1 de gener de 2019 es va contractar una tècnica d’orientació i inserció a jornada completa, durant un any.

Acció DX-01. Projecte de millora de l'espai urbà del nucli antic de Solsona: 

L’1 de març de 2020 es van contractar durant 9 mesos a jornada sencera, 4 persones en situació d’atur residents al municipi. Es tracta de 2 oficials i 2 peons que s’incorporaran a la brigada de l’ajuntament, amb l’objectiu d’adquirir experiència professional i poder millorar les seves competències en l’ocupació.

Acció DX-02. Projecte de suport de dinamització de la Borsa d’Habitatge de lloguer de l’Ajuntament de Solsona.

L’1 de juny de 2020 es va contractar durant sis mesos a jornada sencera una administrativa en situació d’atur, amb l’objectiu d’adquirir experiència professional i poder millorar les seves competències en l’ocupació. La seva funció principal consisteix a dinamitzar i donar suport tècnic a la Borsa d’Habitatge de lloguer de l’Ajuntament de Solsona

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als barris.

  
A logos.jpg
 

5. Programa Joves en pràctiques de Garantia Juvenil: 

Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

L’objectiu és incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de sis mesos a jornada completa.

El 31 d’octubre de 2019, l'Ajuntament va contractar dos joves durant sis mesos a jornada sencera, per a realitzar els següents projectes:

- Tècnica d'Educació > Projecte: Educació 360

Dissenyar un projecte educatiu del territori Solsona, Cardona i resta de municipis del Solsonès, a curt i mitjà termini, que contempli l’educació complementària a la dels centres educatius. Aquesta educació complementària ha de tenir en compte les mancances del sistema actual, les necessitats formatives per als professionals del futur i a la vegada ser un instrument de cohesió social.

- Tècnic de Salut > Projecte: Programa de salut per a la població juvenil

L’objectiu principal és elaborar un pla de salut jove d’abast comarcal que reculli les diferents accions i serveis que es duen a terme des de l’Oficina Jove del Solsonès i en coordinació amb altres agents del territori.

A logos.jpg
FSE_inverteix en el teu futur.JPG
 

6. L’Ajuntament de Solsona és Agència de Col·locació. Número d’autorització 0900000236   

 

Banners